Slow Sloe Gin – ny fatlagring från Hernö

Hernö Slow Sloe Gin

Nya Hernö Slow Sloe Gin som lanseras den 25 januari är en kombination av Hernö Sloe Gin och Hernö Juniper Cask Gin. Med totalt åtta månaders lagring har Hernö utmanat både tidsaspekten och sig själva.

Hjärnan bakom produkten är Magnus Ernstsson, smakexpert och destillatör på Hernö Gin, som med sitt resonemang ”gott plus gott blir gott” ville skapa en kombination av två goda ting genom en fatlagring där vi utmanar oss själva med något helt nytt.

– Jag ville se vad som händer om man lagrar vårt Hernö Sloe Gin på fat som använts för att lagra Hernö Juniper Cask Gin. Sagt och gjort, hos oss är vägen från idé till handling aldrig lång, så en stund senare stod vi där i destilleriet med ett gäng enfat fyllda med vårt Sloe Gin, berättar Magnus.

Smaker som fått ta sin tid att mogna.

Totalt åtta månader har ginet vilat för att utveckla sin unika smak. Hernö har kombinerat det bästa av två världar: Hernö Sloe Gin och Hernö Juniper Cask Gin som är världens första gin lagrat på enfat. Resultatet är helt nya smaker som har en stor blommighet, fruktighet, en viss sötma och en fyllig textur med tydlig fatkaraktär.

– Hernö Sloe Gin är resultatet av en process där vårt gin mognar i fyra månader tillsammans med ekologiska slånbär. Efter ytterligare fyra månader på våra 39,25 liters enfat tar vi Hernö Slow Sloe Gin till perfektion genom att söta ginet lite lätt, förklarar Magnus.

Smaknoter
• Doft: Tät blommig doft med stora inslag av enträ, enbär och fruktiga slånbär.
• Smak: Fruktigt med intensiva toner av enbär och färskt enträ, viss sötma och fyllig textur.
• Avslut: Långt , fruktigt avslut med viss sötma som övergår i en torr kryddighet.

Hernö Slow Sloe Gin är den femte produkten i serien Interpretations by Hernö Gin. En tolkning av långsamhetens lov fångad i såväl produkten som på etiketten.