Nygamla ägare till Åland Distillery

Åland Distillery

Nya vindar drar över Åland Distillerystjärnkocken Michael Björklund och Jenny Björklund från och med nu står som ägare tillsammans med Tony Asumaa och Ola Brandborn.

Åland Distillery grundades år 2019 och var då ett samarbete mellan Stallhagen, Jenny och Michael Björklund på Tjudö Vingård / Smakbyns Bränneri, Ålands Utvecklings Ab, Carl Lönndahl på Havsviken Invest och Silverskär. Tillsammans byggde de upp destilleriet som befinner sig i gamla Jan Karlsgårdens Wärdshus intill Kastelholms Slott på Åland.

Det har verkligen varit roligt att få bygga Åland Distillery tillsammans med de andra ägarna. Jag är stolt över den succé som våra produkter visat och hur starkt vårt varumärke har blivit. Smakbyns gäng med Jenny och Micke i spetsen blir nu perfekta som de drivande personerna i bolaget. Jag kommer följa framtiden med spänning!, säger Carl Lönndahl på Havsviken Invest

Michael Björklund och Tony Asumaa
Michael Björklund och Tony Asumaa

Dörrarna till destilleriet öppnades 2020 och sedan dess har det producerats gin, ordnats provsmakningar och rundturer i destilleriet.

Nu kommer det att hända grejer! Vi ska lansera nya produkter, utveckla besökscentret och göra restaurangen ännu bättre, säger Michael Björklund.

Till Åland Distillerys sortiment hör förutom den framgångsrika ginen, även longdrinken med smaker av blodapelsin och basilika som producerats tillsammans med Amalias Limonadfabrik. Tony och Ola, som även är delägare i Amalias Limonadfabrik, går nu in som delägare i Åland Distillery och tillsammans med Jenny och Michael Björklund på Smakbyns Bränneri har de flera intressanta produktssläpp på kommande. De kommer bland annat att lansera en rosé gin och en snaps. Redan nästa sommar utlovas också förändringar uppe på destilleriets restaurang och besökscenter, och också i produktionen.