Systemsuccé för Åland Distillery!

Åland Distillery

I måndags hade Åland Distillery premiär för sitt gin på beställningssortimentet på Systembolaget. Det var tydligen en efterlängtad flaska som gjorde besök på hyllorna. Det blev nämligen ”lapp på luckan” – flaskorna sålde slut under dagen! Är det måhända en blivande samlarflaska för de lyckliga som lyckades få tag på ett exemplar?

Åland Distillery är ett unikt samarbete mellan kändiskocken och Robinssonvinnaren Michael Björklund från Smakbyn på Åland, det åländska ölbryggeriet Stallhagen och svenske whiskyentreprenören Carl Lönndahl. Destilleriet ligger fantastikt placerat intill Kastelholms slott i Jan Karlsgårdens lokaler 20 minuters bilresa från Mariehamn.

Åland Distillery
Åland Distillerys Gin som sålde slut på Systembolaget lanseringsdagen.

Primärmarknaden för det åländska destilleriet är såklart kryssningsfartygens tax-free butiker. Flaskorna säljs också lokalt på Systembolaget i Norrtälje (närmaste Systembolag från Åland sett), samt som sagt i beställningssortimentet över hela landet. Flaskorna kommer också finnas att köpa på finska monopolet Alko. Trogna sitt ö-ursprung så spelar Havtorn (förutom såklart enbär) en framträdande roll i Åland Distillerys gin.