Hernö firar tio år med Artisan Ten!

Hernö Artisan Ten

Hernö Gin firar i år tioårigt jubileum. Först ut i jubileumsåret är en ny buteljering i den ”samlarvänliga” serien Interpretations. Flaskan heter Hernö Artisan Ten Gin och är en gin lagrad på fat av björk i 30 dagar! Namnet är en flirt med Hernös absolut första flaska Artisan och tillverkningen har skett på samma kopparpanna – Kierstin – som ursprungliga Artisan tillverkades på.

Lanseringen sker den 31 mars och den begränsade upplagan uppgår till 1 921 flaskor, varav dryga tusen flaskor är reserverade för den svenska marknaden.

Hernö Artisan Ten
Hernö Artisan Ten Gin ingår i serien Interpretations by Hernö Gin och är den fjärde i ordningen. Härnösandskonstnären Hans Forsell har tolkat Dala och Hernö Gins ursprung i målningen som pryder etiketten. De tidigare utgåvorna i serien Interpretations är:

  • 2019, Hernö Jolie Rouge Dry Gin, 849 flaskor.
  • 2019, Hernö Eighteen Ninety One Dry Gin, 3 500 flaskor
  • 2020, Hernö Botany Bay Dry Gin, 6 863 flaskor
  • 2021, Hernö Artisan Ten, 1 921 flaskor.

– Ett av de första träden som börjar växa på en kal yta är björken. En pionjär, precis som vi. Den är också en stark symbol för Sverige, festliga tillfällen och landsbygden. Hernö Artisan Ten Gin, lagrad på björkfat, är en hyllning till vårt ursprung, platsen vi verkar på samt att vi för tio år sedan startade det första gindestilleriet i Sverige, berättar Jon Hillgren, vd och grundare av Hernö Gin.