Digital ginprovning med Skånska Spritfabriken

Skånska Spritfabriken Tonic Water

Coronapandemin har fått många bolag att tänka i nya banor. Nya affärsidéer har ploppat upp här och var – trenden mot det digitala är mycket tydlig. Även i en sådan ”fysisk” bransch som sprit så går det att gå online. Svenska Mackmyra var först med att ha digital whiskyprovning. Därefter har många ölproducenter hakat på trenden, och nu lanserar Skånska Spritfabriken digitala gin (och Gin & Tonic)-provningar!

Digitala dryckesprovningar

En digital dryckesprovning, oavsett om vi ska prova whisky, öl eller gin, går till på liknande sätt: Du måste själv köpa den alkoholhaltiga drycken på Systembolaget. När det gäller öl så finns den ibland direkt på hyllan, men oftast är det beställningssortimentet som gäller. Med andra ord krävs det lite planering – logga in på Systembolaget och lägg en beställning online, vänta någon vecka och gå sedan till ditt lokala Systembolag och hämta ut godsakerna. I Skånska Spritfabrikens ginprovning ska du beställa nummer 50491 ”Ginprovning med Skånska Spritfabriken”.

Det är fyra flaskor á 100 ml, trevligt presentpaketerat i en trälåda, bestående av Spritfabrikens London Dry, g-Gin Kaffe, och två fatlagringar (Bordeaux- och Österlenfinish).

Ginprovning med gin från Skånska Spritfabriken

Totalt 40 cl sprit är ju en hel del, så var gärna ett sällskap, annars blir man rejält på pickalurven vid provningen… Eller häng med på flera provningar, den som spar han har!

Vidare behöver du för Gin & Tonic-delen av provningen även köpa in lite Tonic. Du hittar flaskorna i (väldigt) välsorterade matbutiker, men lättast är väl att beställa Spritfabrikens färdiga provkit från deras webshop. Rekommenderat är smakerna citrongräs & fläder, äpple, saffran och givetvis klassiska Indian tonic.

Provningsdagen

När det så är dags för den stora festiviteten – provningen – så kopplar alla deltagare upp sig via någon mötesprogramvara. I Ginfabrikens fall handlar det om en Zoom-inbjudan. Under några timmar så får vi då höra representanter och provningsledare prata om dryckerna och historien bakom dessa, om företaget, och om hur man parar olika ginsorter med olika Tonics. Givetvis kan man ställa frågor under tiden – precis som en vanlig dryckesprovning, förutom att deltagarna är spridda över hela landet! Du anmäler dig till provningen via Skånska Spritfabrikens sida på Facebook, och provningen som sådan är gratis.