Hernö + Spritakademien = sant!

Spritakademien ’24

Spritakademien introducerar stolt sitt senaste initiativ inom den exklusiva världen av premiumdrycker – Spritakademien ’24 dry gin. Denna förstklassiga gin, skapad i samarbete med den framstående producenten Hernö Gin, markerar starten på en spännande serie kommande lanseringar från Spritakademien.

Spritakademien ’24 dry gin representerar en hyllning till den svenska mat- och dryckeskulturen, och den kommer att finnas tillgänglig i Systembolagets beställningssortiment i en begränsad upplaga om 1 200 flaskor. Detta exklusiva släpp avser att erbjuda en unik och eftertraktad smakupplevelse för dryckesentusiaster och samlare.

– Hernö Gin fick i uppdrag av Spritakademien att ta fram en kryddig gin med tillräcklig karaktär för att smaka bra som snaps eller ren med en isbit men samtidigt balanserad och elegant som bas i klassiska gincocktails. Vi landade i en dry gin med samma grundrecept som vår mångfaldigt prisbelönta Hernö Dry Gin som spätts till en något högre alkoholhalt och lagrats på två olika fat. Både jag och Spritakademien som testat, utvärderat och avvägt är väldigt nöjda med det färdiga resultatet, säger Jon Hillgren grundare av Hernö Gin.

Den exceptionella karaktären hos Spritakademien ’24 dry gin är resultatet av noggrant utvalda ingredienser och en unik fatmogningsprocess. Ginsorten har mognat på både amerikanskt bourbonfat och isciderfat, vilket ger drycken en vacker gyllengul färg och subtila toner av äpple och vanilj. Denna distinkta kombination av smaker ger en oöverträffad sensorisk upplevelse för den kräsne ginälskaren.

– Det här blir en nystart för våra egna produktsläpp med utvalda svenska sprittillverkare. Sveriges destillerier är duktiga på att skapa premiumsprit och det känns jättekul att få göra det första släppet tillsammans med Hernö Gin. Inte bara för att de är världens mest prisbelönta gindestilleri utan också för att de varit och är en ledstjärna för den svenska spritkulturen, säger Angela D’Orazio, ordförande för Spritakademien.

Spritakademien, grundad 2012, strävar efter att främja och förbättra sprit- och spritkulturen i Sverige. Deras engagemang inkluderar spridning av bredare och djupare kunskap om sprit, belöning av de som bidrar positivt till spritkulturen samt bevarande av det historiska arvet. Med 14 framstående ledamöter, däribland Hernös grundare och Master Destiller Jon Hillgren samt kända namn som Steffo Törnquist, Willie Crafoord, Nadja Karlsson, Måns Herngren och Magnus Dandanell, utgör Spritakademien en respekterad och inflytelserik kraft inom branschen. Genom lanseringen av Spritakademien ’24 dry gin tar de ännu ett steg mot att upprätthålla och lyfta fram den svenska dryckeskulturen till nya höjder.